1. Anasayfa
  2. Blog
Duvarlarınızı Duvar Kumaşı İle Renklendirin

Duvarlarınızı Duvar Kumaşı İle Renklendirin



Halılar yüzyıllardır duvar süsü olarak kullanılmıştır.

Kullanım amaçları ise genel olarak, pürüzlü ve lekeli yüzeyleri örtmek, ısı ve ses yalıtımı sağlamak üzerine olmuştur.

Ardından ortaya çıkan farklı tür ve tiplerde duvar boyaları ile duvara asılan halı ve benzeri kumaşlar dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.




Estetik ve sanatsal bakış açısının gelişmesiyle düz duvar boyaları yerini kişiselleştirilebilir ve uygulama kolaylığıyla yerini duvar kağıtlarına bırakmıştır.

Duvar kağıtları üzerindeki desen seçenekleri ve yüzey alternatifleri arttıkça dünya çapında popüler bir hale gelip hemen hemen her ortamda karşımıza çıkmaya başlamıştır.



Duvar kumaşlarının duvar kağıtlarının yerini alması ise daha dayanıklı, daha estetik, ses ve ısı yalıtımını büyük oranda değiştirmesiyle yeni trend olmuştur.

Yeniden dekore etme söz konusu olduğunda, duvar kumaşlarının duvardan çıkarılması çok daha kolaydır.



Yırtılmaz olduğundan yapıştırılan duvar yüzeyinden kolayca sıyrılmakta ve yerine duvar yüzeyine homojen bir şekilde dağıtılan tutkal üzerine yeni duvar kumaşı bir spatula yardımıyla kolaylıkla uygulanmaktadır.

Yüzeydeki kusurları kapatmak veya sadece şık bir tarz yaratmak için ürettiğimiz duvar kumaşları çeşitlerimiz, yüzey dokuları ve dijital baskıya uygun oluşuyla estetik ve sanatsal ortamlar oluşturmak için neredeyse tek seçeneğiniz olacaktır.



KW 005 TOKYO %100 Polyester, dokuma, keten dokulu Duvar Kaplama kumaşımızdır. Direkt ve Transfer baskı için üretilmiştir. TOKYO’nun ağırlığı m² başına 195 gr (6,9 oz) ve maksimum genişliği 300 cm’dir (118 inch). TOKYO, Duvar Kaplama ve İç Dekorasyon uygulamaları için uygun bir seçimdir.



Dijital baskıya uygun duvar kumaşlarının genel olarak kullanım alanları ise okullar, oteller, ticari ofisler, tiyatrolar, kütüphaneler ve aklınıza gelebilecek yoğun insan trafiğe maruz kalan hemen hemen her alanda özellikle tercih edilmektedir.

Dijital baskı için üretilen duvar kumaşlarımız, darbe dayanımı ve kolay bakım sunarak duvar, köşe ve kapı gibi yüzeyleri korur. Bu şekilde bir binanın iç kısmının uzun ömürlü olmasını sağlarlar. 



Bu nedenle, duvar kumaşları bina yatırımınızı koruyan ticari projenizin ayrılmaz bir parçasıdır.



Opsiyonel olarak sunduğumuz alev geciktirici duvar kumaşlarımız, hem konut hem de ticari binaları daha güvenli ve daha güçlü bir hale getirmektedir.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi alev geciktirici duvar kumaşları özellikle insanların çok sayıda bulunduğu ortamlarda hayat kurtarıcı bir rol oynayacaktır.



KS 045 LONDON %100 Polyester ve örme, mat duvar tekstil kumaşıdır. UV, Latex, Solvent ve Eco Solvent baskı için uygundur. KS 045'in ağırlığı (m² başına 220 gr²) ve maksimum genişliği (270, 320 cm).



Evinizin duvarlarını kaplamak demek, zevkinize, mobilyanıza, teknik gereksinimlere ve kaliteye uygun çözümler düşünmek demektir. 

Bu temel unsurların hepsi için de birçok dijital baskıya uygun duvar kumaşı çözümlerimiz mevcuttur.



KS 073 DUBAI %100 Polyester, deri dokulu duvar kaplama kumaşımızdır. UV, Latex, Solvent ve Eco-Solvent baskı için üretilmiştir. DUBAI’nin ağırlığı m² başına 275 gr (9,7 oz) ve maksimum genişliği 144 CM’dir (56 inch). DUBAI, Duvar Kaplama / İç Dekorasyon / Tablo uygulamaları için uygun bir seçimdir.




Duvar kumaşlarının temizliği de oldukça pratiktir.

Hafif nemli bir sünger veya bez kullanarak dikkatle silinebilir. Daha sonra da durulanır.

Elektrik süpürgesine uygun bir aparat takılarak duvar kumaşının yüzeyi kolayca temizlenebilir.




KS 050 %100 Polyester, dokunmamış, duvar tekstili kumaştır. UV ve Lateks baskı için uygundur. KS 050'nin ağırlığı (m² başına 220 gr) ve maksimum genişliği (320 cm).



Duvar Kumaşları ve Diğer Dijital Baskıya Uygun Kumaş Çeşitlerimiz

Soletex, 15 yılı aşkın süredir edindiği araştırma ve geliştirme çalışmaları (Ar-Ge), ileri teknoloji makine parkı ve bilgi birikimi ile dijital baskı sektörü için en iyi çözümü sunuyor.



Soletex Dijital Baskı Kumaşları, dünyanın dört bir yanındaki reklamcıların ve pazarlamacıların, duvar kumaşı ve diğer dijital baskı kumaşları ihtiyaçları için başvurdukları tedarikçidir.

İç Mekan Dekorasyon, Perde, Masa Örtüsü, YastıkDöşemelik ve daha fazlası gibi sayısız tanıtım amaçlı uygulamalar için kullanılmaktadır.


Kaliteli, geniş formatlı ve uzun metrajlı duvar döşeme kumaşlarımız ile yenilikçi, geliştirici ve aynı zamanda dijital baskıya uygun kumaşlar üretmekteyiz.Baştan sona, üretimin tüm adımlarını çözgü, örme, kaplama, kesme ve paketlemenin yanı sıra apre uygulaması, grafik, dijital baskı ve aksesuar üretimi ile kapsıyoruz.



Dijital baskı teknolojilerine uygun olarak üretilen ürün yelpazemiz, bayraksatendisplaybacklitkanvasblockoutdekorasyon kumaşları ve daha fazlasını içermektedir.