1. Anasayfa
  2. Blog
Soletex Üretim Hattı Yatırımları İle Üretim Kapasitesini İki Katına Çıkardı.

Soletex Üretim Hattı Yatırımları İle Üretim Kapasitesini İki Katına Çıkardı.

• Her yıl pazara yenilikçi ürünler sunan Soletex, yeni yatırımları ile dünya çapında da bir marka haline geldi. Son bir yıla baktığımızda, firma olarak faaliyetlerinizden kısaca bahseder misiniz?

Soletex olarak dijital baskı sektörüne yönelik kumaşlar üretiyoruz. Pazarın ihtiyaçlarına göre yeni kullanım alanları doğuyor. Düne kadar sadece reklam amaçlı kullanılan kumaş ürünler artık dekorasyon amaçlı da kullanılmaya başlandı. Germe tavan, duvar kaplama, perde, halı vs. her geçen gün talepler değişiyor ve genişliyor. Biz de bu talepler doğrultusunda yeni ürünler çıkarıyoruz. Sadece ürün çeşitliliği değil, kumaşlarda istenen özelliklerde de farklılıklar oluşuyor. Alev almaz, anti bakteriyel, nefes alabilen, leke tutmayan, su iticili ve en önemlisi baskı tutabilen ürünler talep ediliyor. Yani işler biraz daha teknik tekstile doğru kayıyor. Bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için de sürekli Ar-Ge yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz bir yıl içinde biz de özellikle bu tür yeni kumaşlarla ürün gamımızı genişletmeye çalıştık. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılarak bu ürünlerin tanıtımlarını yaptık. 6-9 Aralık 2018 Fespa Eurasia fuarında da tüm bu yeni kumaşları müşterilerimizin beğenisine sunmayı planlıyoruz.

• Soletex sektörde iyi bilinen başarılı bir marka. Markanızın bu başarısını neye bağlıyorsunuz?

Biz ilk günden beri ihracat yapmayı hedefleyen bir firmayız. Her ne kadar istediğimiz oranda yapamasak da :) yüzümüz hep dışa dönük. 10 yıldır düzenli olarak yurtdışı fuarlarına katılıyoruz. Trendleri ve Avrupalı üreticileri izliyoruz. Bir kumaş yurt içinde talep edilmeden biz bu ihtiyacı dışarıda görebiliyor ve ürün gamımıza ekliyoruz. Yani sektörün bir iki adım önünden gitmeye çalışıyoruz. Bu da tüketicilerin hoşuna gidiyor onlar daha talep etmeden, biz bu çalışmaları yapmış oluyoruz. Haliyle markanıza olan güven ve beklenti artıyor sizi daha yukarı taşıyor.

• Şu anda mevcut ürün portföyünüz hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

Ürünleriniz hangi sektörler tarafından kullanılıyor? Portföyümüzde Dijital baskı sektöründeki Süblime, Latex, Uv, Solvent, Eco Solvent, Dye ve Pingment baskıya uygun kumaşlar bulunmaktadır. Bayrak sektörü bizim için lokomotif sektördür.Reklam, canvas tablo, gergi tavan, duvar kağıdı, albüm ve fotoğraf, iç dekorasyon, light box kumaşları en çok talep edilen ürün gruplarıdır.


• Yakın zamanda sektöre sunduğunuz yeni ürünler neler?

Reklam sektörünün kullandığı ışıklı kumaş çeşitlerimize önem vermekteyiz.Işıklı kasalarda kullanılan dört farklı kumaşa ilave olarak en son KW 067 Diamond isimli SUBLIME BACKLIT kumaşımızı piyasaya sunmak üzereyiz. Walltex serisi duvar kaplama kumaşlarından 3 yeni ürün tanıtacağız. Ayrıca kendinden yapışkanlı ve leke bırakmayan Wall-stick kumaşımız da fuar ziyaretçileri için başka bir yenilik olacak.


• Önümüzdeki dönemde yatırım planlarınızdan bahseder misiniz?

Şu an 50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ana pazarımız Avrupa haliyle rakiplerimiz de Avrupalı üreticiler. Müşteriler Avrupa kalitesindeki ürünü Türkiye fiyatına almak istiyor. Stabilve yüksek kalite için makine parkınızın ve teknolojinizin de Avrupa standartında olması gerekiyor. Biz de bu yıl yaptığımız yeni yatırımlarla 2019 ilk çeyreğinde hem en son Alman teknolojisine geçmiş hem de kapasitemizi iki katına çıkarmış olacağız.


• Yurtdışında da pek çok fuarı takip ediyorsunuz. Bu fuarlarda sektörün Soletex ürünlerine gösterdiği ilgi nasıl?

Uluslararası fuarlar; sektörün beklentilerini ve yeni ürünleri görmek açısından önemli, bu sonuçlardan kendimizin nerede hangi konumda olduğumuzu değerlendirme imkanı vermekte.Uluslararası fuarlardan olan Fespa Münih fuarına ek olarak bu yıl ilk defa Mart 2019 da Çin reklam fuarına katılacağız. Bir sonraki hedefimiz de SGI Amerika fuarına katılmak olacak.


• Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Piyasanın Solvetex markasına duyduğu güven ve beklentiler bize gurur veriyor, çalışma ve yatırım azmimizi artırıyor. Yeni kumaşlarla birlikte dijital baskı sektörünün farklı alanlarında hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile sektörümüze saygılarımızı sunar hayırlı ve bereketli kazançlar dileriz.